Duurzaamheid

Cymbidiums zijn de meest duurzame van alle orchideeën

Bij Leekade Orchids hebben we een teeltmethode ontwikkeld die het energieverbruik bij het kweken van onze cymbidiums minimaliseert.

Deze duurzame teeltwijze is een weloverwogen keuze, in lijn met onze toewijding aan een energie- en milieubewuste teelt. Door onze kas te verwarmen met warm water afkomstig uit de Rotterdamse haven kunnen we zelfs ook zonder gas telen! Ook kweken we met de natuur mee door geen gebruik te maken van kunstmatige verlichting. Door te telen bij lage temperaturen wordt de takkwaliteit verbeterd en de aantrekkingskracht van insecten en ziektes tot het minimale gereduceerd. Vanaf april tot en met september gebruiken we zelfs helemaal geen warmte.  

Door gebruik te maken van geavanceerde, energiezuinige systemen, dubbele scherminstallaties, het benutten van restwarmte uit de Rotterdamse haven en eigen elektraproductie middels zonnepanelen, streven we actief naar het realiseren van de laagst mogelijke CO2-uitstoot. Deze systemen zijn cruciaal om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren, waardoor we gezamenlijk een duurzaam product kunnen creëren dat voldoet aan maatschappelijk verantwoorde teeltpraktijken.

Door een combinatie van onze kasseninfrastructuur en de expertise van ons vaardige team, streeft Leekade Orchids ernaar om cymbidiums van topkwaliteit te produceren. De essentie van onze kwekerij ligt in het telen van cymbidiums op de meest duurzame manier mogelijk.